Rapportages bij vastgoedbeheer: kan het goedkoper?

Voor modern vastgoedbeheer zijn rapportages essentieel. Met actuele informatie heeft u meer inzicht en grip op uw gebouwen, waardoor u efficiënter en vaak goedkoper uw gebouwen kunt beheren.

Goedkopere rapportages bij vastgoedbeheer

Tegenwoordig moet u een Energielabel hebben, een NEN2580 is noodzakelijk voor transparantie met uw huurders te hebben voor bijvoorbeeld de servicekosten en de vierkante meters en dan wilt u ook nog een MJOP opstellen. Deze rapporten zijn vaak een forse investering. Is er geen mogelijkheid om deze zaken in één keer in kaart te laten brengen? En dan liefst tegen minder kosten?

NEN2580

U wilt weten waarover u het heeft. Daarvoor is de NEN2580-norm belangrijk. Hiermee weet u precies waarover u beschikt of wat u beheert. Met deze cijfers bent u niet afhankelijk van leveranciers, die uw gebouwen ieder op hun eigen manier opmeten en bovendien weet u precies waarover u het heeft. Bijvoorbeeld bij:

  • Onderhoud
  • Onderhandelingen
  • Schade
  • Het opstellen van de eindafrekening servicekosten
  • Het bepalen van de hoeveelheid vierkante meters die worden gehuurd.

Energielabel voor uw vastgoed

Ook het Energielabel geeft u meer inzicht in uw gebouwen. Verplicht of niet, een Energielabel is altijd handig om te hebben bij de waardering van uw gebouwen, of wanneer u eventuele verbeterpunten op het gebied van energiezuinigheid in kaart wilt hebben.

Vastgoed software

MeerjarenOnderhoudsPrognose (MJOP)

Het kost u vaak veel tijd en geld om een MJOP op te stellen. Ook daarbij is het belangrijk dat u weet waarover u het heeft: welke elementen en materialen zijn er in en rond uw gebouw gebruikt? En hoe gaat dat met het actualiseren, bijvoorbeeld wanneer er grote wijzigingen aan uw pand zijn geweest?

Waarom niet alles in één keer en bovendien goedkoper?

Voor de kosten van deze drie bovenstaande onderdelen kunt u uw hele pand up-to-date in kaart laten brengen. U vraagt zich af hoe u dat doet? NBIS kan uw gebouwen scannen en inventariseren, waardoor u in één keer de beschikking krijgt over betrouwbare Autocadtekeningen en een up-to-date MJOP, waarbij u ook uw contractbeheer inzichtelijk heeft. Omdat deze éénduidige gegevens beschikbaar zijn, kunt u bovendien tegen minimale kosten beschikken over een NEN 2580 rapportage en een Energielabel. Op deze manier heeft u met één investering alle data van uw gebouwen inzichtelijk, zodat u eenvoudig en op een goedkopere manier uw rapportages op kunt (laten) stellen.

CRM voor vastgoedbeheer: wat zijn de voor- en nadelen van een digitaal dossier?