Veelgestelde vragen/ FAQ

Testen

Kan ik NBIS eerst uitproberen?
Ja dat kan. Daarvoor kunt u een proefaccount aanvragen. Hiermee kunt u zien hoe NBIS werkt en welke functionaliteiten het pakket heeft.

Voor welke periode kan ik NBIS eerst proberen?
Het proefaccount heeft een periode van drie weken. Daarna wordt het automatisch beëindigd. U zit nergens aan vast en u hoeft geen betaalgegevens te verstrekken.

Over NBIS

Wat is NBIS?
NBIS is software voor gebouwenbeheer. Hiermee kunt u informatie over uw gebouwen beheren en delen, zodat alle aangesloten partijen efficiënt samen kunnen werken en communiceren op basis van dezelfde gegevens.

Wat betekent de afkorting NBIS?
Eén van de bedenkers van NBIS is Victor Nickolson. De letters NBIS staan voor: Nickolson, Beheer, Informatie en Samenwerken.

Wie zijn de mensen achter NBIS?
Het team van NBIS bestaat uit deskundigen en ICT-ers. NBIS heeft een compacte organisatie met een flexibele schil die bestaat uit vastgoedbeheerders, bouwkundig specialisten, installatie-adviseurs en ICT-ers. Deze laatst groep gebruikt de input van de eersten om het systeem steeds verder te ontwikkelen.

Moet ik NBIS kopen?
Nee, NBIS komt op basis van een licentie voor u beschikbaar.

Waarvoor betaal ik licentiekosten?
Onder andere om het systeem door te kunnen blijven ontwikkelen en op die manier up-to-date te houden. Daarbij krijgt u bijvoorbeeld ook ieder jaar de actuele kosten van bouwkundige elementen en kentallen van installaties.

Gebruik van NBIS

Welke informatie krijg ik wanneer ik laat scannen en inventariseren?
Dat kan op ieder gewenst niveau. Door onze geavanceerde software- en meetapparatuur kunt u de beschikking krijgen over de gewenste gegevens van ieder element in uw gebouw.

Kan ik NBIS koppelen met andere systemen?
Ja, dat is mogelijk. Bijvoorbeeld met het financiële pakket van King/Quadrand software. Andere koppelingen zijn op aanvraag mogelijk.

Wat zijn de kostenbesparingen van NBIS?
Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meters van uw gebouwen. Met onze rekentool kunt u dit zelf berekenen.

Gebruikers

Wie kan mijn data in NBIS zien?
U bepaalt zelf wie u inzage geeft in welke data. Dit doet u door middel van autorisaties.

Is er een mogelijkheid voor verschillende rollen binnen NBIS?
Dat is mogelijk in NBIS. Door middel van autorisatie kunt u verschillende rollen voor functies toebedelen.

Privacy

Hoe zijn mijn gegevens in NBIS beschermd?
NBIS draait volledig in de cloud. Dit gebeurt met SSL-technologie (Secure Sockets Layer) waardoor u veilig uw gegevens uit kunt wisselen. Bovendien wordt voor iedere klant een eigen Escrow-regeling afgesloten. Op die manier bent u altijd verzekerd dat u kunt blijven beschikken over uw gegevens, wat er ook met NBIS gebeurd.

Wie heeft toegang tot mijn data?
Alleen de door u geselecteerde gebruikers kunnen gebruik maken van uw data. De NBIS helpdesk kan alleen in geval van updates of op uw verzoek uw data benaderen.

Wordt mijn data voor commercieel gebruik ingezet?
Nee, de data worden onder geen beding met anderen gedeeld. Delen van deze data voor commerciële doeleinden past niet in de filosofie van NBIS.

Wat er gebeurt er met mijn data wanneer NBIS ophoudt te bestaan?
NBIS biedt alle gebruikers een Esrow-regeling aan. Wanneer NBIS niet langer de continuïteit kan waarborgen, dan worden de bij de Escrow-agent in bewaring genomen broncodes en documentatie van de applicatie vanuit het Escrow depot vrijgegeven aan de eindgebruiker.

Wat gebeurt er met mijn data wanneer ik mijn abonnement bij NBIS opzeg?
Dan worden uw gegevens gedownload en ontvangt u deze in een Excel bestand.

Prijzen

Wat kost NBIS? En wat zijn de kosten voor het inventariseren van mijn panden?
U maakt al gebruik van NBIS software vanaf € 0,08 per vierkante meter BVO per jaar. Het inventariseren van uw pand(en) door NBIS is al mogelijk vanaf € 0,40 per vierkante meter BVO.

Betaling

Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Er kan per maand, kwartaal of per jaar betaald worden. Betaling is altijd voorafgaand aan een periode.

Wat is de duur van de overeenkomst?
U gaat een overeenkomst aan voor één jaar, die ieder jaar stilzwijgend verlengd wordt met een jaar. De opzegtermijn is drie maanden.